Hashtags gebruiken op LinkedIn? - It Suits You Media

Hashtags gebruiken op LinkedIn?

We weten allemaal dat LinkedIn een zakelijk social media platform is, maar hoe zit het op LinkedIn eigenlijk met het gebruik van hashtags. Is het verstandig om hashtags te gebruiken op LinkedIn? In deze blog staan we stil bij dit vraagstuk, maar ook bij het nut van hashtag-gebruik en de optimale hoeveelheid hashtags onder jouw berichten.

Wel of niet hashtags gebruiken op LinkedIn?

Het korte antwoord op deze vraag is: JAZEKER! Want ook #hashtags zijn op LinkedIn nuttig en zeer zeker van belang. Maar waarom dan? Eigenlijk is het heel simpel, waarbij ik dit niet teveel vanuit de technische kant van het algoritme zal beschrijven.

Met het gebruik van hashtags hang je eigenlijk labels aan je berichten. En die labels zorgen ervoor dat mensen binnen én buiten jouw netwerk jouw berichten kunnen vinden als ze voorzien zijn van hashtags. Voorbeeld: ik zoek een gastblogger die sterk is in storytelling en ga binnen LinkedIn zoeken op de hashtag #storytelling. Het resultaat zal zijn dat ik mensen binnen en buiten mijn netwerk ga vinden die deze hashtag gebruiken in hun profiel én hun berichten.

Hashtag - It Suits You Media

Hoeveel hashtags kan ik het beste gebruiken?

Okay, we weten nu wat het nut van hashtags op LinkedIn is, maar hebben we dan ook te maken met een beperkt of verantwoord aantal hashtags op LinkedIn? Goed nieuws, er is geen beperking op het aantal hashtags, maar er is zeker wel sprake van een optimaal aantal hashtags. LinkedIn ziet het liefste dat je minimaal 3 tot maximaal 5 hashtags per post gebruikt. Gebruik je er minder of meer zal je simpelweg minder zichtbaar zijn voor de mensen binnen én buiten je netwerk als ze zoeken op die betreffende hashtags.

Conclusie rondom hashtags op LinkedIn

Ga vanaf vandaag iedere post op LinkedIn verrijken met 3 tot 5 hashtags en je bent optimaal vindbaar binnen én buiten jouw netwerk op dit mooie zakelijke social media platform. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.