SHOPPEN ÉN AFREKENEN BINNEN INSTAGRAM MET CHECKOUT - It Suits You Media

SHOPPEN ÉN AFREKENEN BINNEN INSTAGRAM MET CHECKOUT

Het is al een tijdje bekend dat Instagram haar bezoekers zolang mogelijk op het platform wil houden. Maar hoe doe je dat? Gaat dat met de nieuwste feature ‘Checkout on Instagram’ lukken?

S

Wat is Checkout on Instagram?

Met deze nieuwste feature Checkout on Instagram kunnen consumenten zonder de Instagram-app te verlaten hun producten kopen én ook direct afrekenen. Gemak voor de consument en de ondernemer, of ligt het toch anders?

Eerst even terug naar de mogelijkheid om op Instagram te shoppen. Dat is vorig jaar met de introductie van Product Tags al mogelijk gemaakt binnen Instagram. Voor het afrekenen van de producten werden de consumenten nog wel naar de website van de ondernemer doorgeleid. Met de introductie van Checkout on Instagram lijkt dit ‘ongemak’ ook weggenomen te worden.

Voor alle verdere details verwijzen we graag naar onderstaand artikel van Marketingfacts.

https://www.marketingfacts.nl/berichten/nieuw-checkout-on-instagram

Wat kan je als kleine ondernemer met Checkout on Instagram?

Als je als kleine ondernemer al bezig bent met product-tags op Instagram dan is deze nieuwe feature Checkout on Instagram toch echt wel de volgende stap. Het afrekenen binnen Instagram zal natuurlijk betaald moeten worden door de ondernemer. Maar door het afrekenen ook binnen de Instagram-app te laten plaatsvinden, wordt er weer een afhaakmoment van de consument geëlimineerd.

Voor alle andere ondernemers die nog niet zijn gestart met product-tags – en het past binnen je business om dit wel te gaan doen – zou ons advies zijn om die feature binnen Instagram eerst te onderzoeken en uit te proberen.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit blog, laat het dan even weten in de reacties hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.