NIEUW: Notificaties op LinkedIn - It Suits You Media

NIEUW: Notificaties op LinkedIn

LinkedIn heeft een nieuwe functionaliteit uitgerold, namelijk de mogelijkheid om Notificaties aan te zetten bij iedereen in jouw 1e lijns netwerk op LinkedIn. Maar wat is dat dan en wat kan je daarmee? Dat ga ik hieronder uitleggen, dus lees deze mini-blog gerust verder.

Wat zijn notificaties en wat kan ik ermee?

Het nieuwste snufje van LinkedIn is dus de mogelijkheid om Notificaties aan te zetten bij alle 1e lijns connecties in jouw netwerk op LinkedIn. Bij het aanzetten van deze notificaties mis je dus geen enkele bijdrage van jouw connecties meer. Handig of niet handig? Heb jij connecties waarvan je geen enkele bijdrage wilt missen? Dan zeg je toch volmondig HANDIG tegen deze nieuwe functionaliteit.

Door het aanzetten van deze notificaties mis je dus geen bijdragen meer en dat is o.a. ideaal voor:

  • op de hoogte blijven van onderwerpen die door experts gedeeld worden
  • zicht te houden op wat er speelt bij je klanten
  • monitoren van potentiële klanten
  • in beeld houden waar je concurrenten zich mee bezig houden 😉
Voorbeeld notificaties LinkedIn - It Suits You Media
Voorbeeld notificaties LinkedIn – It Suits You Media

Waar kan ik deze notificaties vinden op LinkedIn?

Het vinden van deze nieuwe functionaliteit is niet zo moeilijk. Je gaat naar het profiel van jouw connectie en rechtsonder de bannerafbeelding zie je een belletje staan (zie foto met de groene pijl). Zodra je klikt op dit belletje activeer je de notificaties. En vanaf dat moment krijg jij een melding zodra jouw connectie een bijdrage levert op LinkedIn.

Conclusie

In de praktijk vind ik het een heel handige functionaliteit. Dat komt vooral doordat het aantal connecties de afgelopen jaren enorm is toegenomen en ik daardoor de tijdlijn met alle posts niet meer doorkom om enigszins bij te blijven.

Speciale dankjewel aan Koen Oosterwaal, van wie ik een screenshot van zijn LinkedIn-profiel mocht gebruiken als voorbeeld.

Ben benieuwd of jij deze nieuwe functionaliteit al gebruikt op LinkedIn en wat je ervan vindt. Laat gerust een reactie achter onder deze blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.